Tillverkare av spjälsängar

Vi kommer på denna sida försöka sammanställa olika tillverkare av barnsängar. Vårt mål är att även med tiden fylla ut med information om respektive tillverkare så att du kan sätta dig in i deras historia m.m. Detta kan vara bra om du vill ha spjälsängar som har ett nordiskt ursprung eller spjälsängar som inriktats på att sälja till norden. IKEA är t.ex. en väldigt stor aktör men deras modeller av spjälsängar säljs över hela världen och följer även deras ”slit och släng” attityd. Andra tillverkare kan helt och hållet specialiserat sig på Europa eller Norden och tillverkar spjälsängar med kvalitet gjorda för att kunna ärvas i flera generation.

Det finns mycket symbolik och traditioner när det kommer till spjälsängar och vissa föredrar att köpa helt nytt medan andra föredrar att kunna ärva spjälsängar i den mån det går. Oavsett vilket som ligger en själv närmast tillhands så kommer man behöva köpa en ny spjälsäng för eller senare.

TROLL

TROLL är en väldigt stor tillverkare på den skandinaviska marknaden och även om bolaget är etablerat i Lettland så har de hela tiden haft ett stort fokus på den svenska och skandinaviska marknaden. Ett stort kännetecken för just spjälsängar från TROLL är kvalitet och prisvärdhet. Deras sängar är ofta något dyrare än t.ex. IKEA men har samtidigt roligare modeller och oftast uppfattas de även som bättre rent kvalitetsmässigt.

Läs mer om troll…

BRIO

Den svenska tillverkaren BRIO är gör inte bara leksaker utan är även aktiv inom tillverkning av så väl barnvagnar som spjälsängar. BRIO är kända för att hålla en hög kvalitet på sina produkter och samtidigt är priserna ofta satta väldigt bra.

Läs mer om BRIO…

Kommentarer är stängda