Sänghimmel till Spjälsäng

sänghimmel till spjälsängSänghimlar till spjälsängar är otroligt sött och något många föräldrar väljer att köpa. Vi på spjälsäng.nu delar givetvis uppfattningen om att det kan vara väldigt sött och dessutom ha vissa praktiska fördelar. Men att köpa en sänghimmel kräver att man har tänkt till lite innan så man inte bara gör ett impulsköp och sätter upp den när den levererats.

En sänghimmel kan beskrivas som ett långt, ofta genomskinligt tyg som hänger över huvudänden eller i vissa fall hela spjälsängen. Det är ett tunt tyg som andas bra så det finns inga direkta säkerhetsrisker på den fronten. Däremot är det ett långt tyg och med det kommer det automatiskt säkerhetsrisker som man bör eliminera eller minimera så gott det går.

Under 2014 uppmanade t.ex. IKEA att alla som köpt sänghimlar från dem att plocka ner dem och återlämna dem till IKEA för full återbetalning. Anledningen till detta var att kunder till IKEA hjälpt dem att identifiera att där fanns en potentiell strypningsrisk hos deras sänghimlar. Det visade sig att barnet i vissa fall lyckats dra ner sänghimmeln i sängen och trasslat in sig i tyget. Oavsett vilken tillverkare du köper sänghimmel av så bör du se till att detta inte kan hända.

Det svåra är att garantera att det inte kan bli ett problem och vi har inget bra svar här. Därför kan vi heller inte rekommendera det utan gör snarare motsatsen och ber dig undvika sänghimmel till spjälsängar.

En sänghimmel bör därför monteras på ett sätt som gör det omöjligt för barnet att dra ner tyget så det hamnar helt i sängen. Här kan fästanordning ha stor betydelse och något som kanske snålats med på billigare modeller. Ta därför alltid ditt barns säkerhet på största allvar och om du vill ha en sänghimmel, var säker på att den inte trillar ner även om barnet skulle lyckats hänga sig i den.

Om du vill hitta olika sänghimlar så ta en titt på de butiker vi listar här på sidan. Där lär du hitta flera olika modeller från tillverkare som Disney, BabyBjörn, Baby Dan, Babylonia m.fl.

Kommentarer är stängda