Madrass till Spjälsäng

En madrass för spjälsäng med måtten 60x120

En madrass för spjälsäng med måtten 60×120

Madrassen är det kanske mest självklara tillbehöret till sängen men det är inte alltid man tänker på det. När man pratar om säng i samband med spjälsängar och många andra barnsängar så är det främst ramen och det som håller uppe madrassen man pratar om. Vuxensängar som kontinentalsängar är det främst madrassen man syftar till när man pratar säng. Det andra är då sängram och/eller sänggavel.

Eftersom madrasserna inte alltid levereras tillsammans med sängen så får du köpa dessa själv. Det gäller dock att välja en madrass som är anpassad för just den spjälsängen du valt. Det kan givetvis vara andra tillverkare men storleken på madrassen måste passa och alla spjälsängar följer inte samma mått.

Priserna för madrasser varierar lite men du bör inte behöva lägga mer än 500 kronor för en madrass avsedd till en spjälsäng. Däremot kanske man vill ha en bäddmadrass ovanpå som skyddar och är lättare att tvätta vid behov. Dessa brukar inte vara speciellt dyra och du får dem ofta för 100-200 kronor.

Det finns även allergivänliga madrasser och en mängd andra faktorer satt ta hänsyn till som förälder. Vissa madrasser är behandlade med medel för att vara anti-mikrobiella. Andra försöker på att ett naturligt sätt skydda madrassen från bakterier, svampar, dammkvalster m.m. Detta är givetvis alla faktorer som påverkar priset. Billiga madrasser kanske även har valt den billigaste tillverkningskostnaden och vad som är bäst för ditt barn kan vara något annat.

I de butiker vi listar hittar du både madrasser för spjälsängar och bäddmadrasser.

Kommentarer är stängda