Köp Spjälsäng Online

Det är ofta många utgifter man står inför när man ska bli förälder och just spjälsäng är en av alla dessa. Om man behöver en spjälsäng så är det därför inte dumt att handla den online och priserna ganska ofta ligger flera hundra kronor under lokala barnbutiker som säljer spjälsängar m.m.

Följande e-butiker har spjälsängar i sitt sortiment. Klicka på knappen så kommer du direkt till butikens utbud.

Lekmer Lekmer
Lekmer har ett stort urval av spjälsängar och tillbehör. Här hittar du förutom påslakan, sänghimlar och madrasser även leksaker och andra prylar för barn och bebisar.
Till butik
Furniturebox Logo Furniturebox
En ledande svensk e-butik med ett stort utbud av möbler. De har även ett antal olika spjälsängar i sitt sortiment som du kan välja mellan. I övrigt erbjuder Furniturebox låga priser, fria returer och gratis frakt.
Till butik
Confident Living Logo Confident Living
Märkesbutiken med ett stort antal möbler i olika prisgrupper. Här hittar du ett flertal bra spjälsängar och tillbehör. Här hittar du tillverkare som Troll och Pinolino, samt de har fri frakt och öppet köp.
Till butik

Tänka på vid köp av Spjälsäng

Att köpa spjälsäng är inte speciellt svårt. Det är bara att lägga en beställning så har man den på posten eller vid dörren några dagar senare. Att köpa rätt spjälsäng för era behov är dock inte alltid lika enkelt.

Det finns en hel del föreskrifter och lagar som styr hur spjälsängar får se ut när de tillverkas och säljs inom EU. Avståndet mellan spjälorna styrs t.ex. av en lag för att garantera att barnet kan få ut en arm och ben men samtidigt smalt nog för att huvudet inte ska kunna komma ut och fastna. Det är alltså rent generellt ganska tryggt att köpa en spjälsäng idag jämfört med förr.

Byggkvaliteten på spjälsängen har betydelse och en del är byggda för att hålla mycket längre medan andra känns mer som slit och släng (även om de kan se hur fina ut som helst i början). Väntar man på det första barnet kan det vara klokt att satsa på något rejält från en bra tillverkare så man vet att spjälsängen håller.

Det kan vara väldigt praktiskt med en spjälsäng där botten går att höja så att bebisen innan den kan vända sig själv blir lättillgänglig när spjälsängen står bredvid sängen. Man får helt enkelt en bättre koll och om man behöver göra något så slipper man ofta gå upp ur sängen själv. Många spjälsängar har denna funktionen men det kan ändå vara värt att dubbelkolla det. Vissa har t.o.m. flera hack att sätta botten i så att du själv får full kontroll och gradvis kan sänka den.

En del spjälsängar kan även montera av spjälorna eller en del av dem för att göra det möjligt för barnet att senare själv ta sig ur om så önskas. Har ni inget andra barn som väntas ta över spjälsängen kan detta vara en funktion som gör att ni kan vänta längre med att köpa en riktig barnsäng, vilket kan spara pengar, tid och jobb.

Det finns även spjälsängar som fungerar som växasängar där du kan förlänga sängen när barnet egentligen skulle varit för stor för sängen. Det gör att man kan vänta ännu längre med att byta upp sig.

Bebisen/Barnet kommer spendera en stor del av tiden i spjälsängen så för barnet och er egen skull är det ingen dum idé att satsa på något bra från början.

Kommentarer är stängda